Podo Services: uw adres voor podotherapie

Wanneer u last hebt van uw voeten, wordt u in de meeste gevallen doorverwezen naar een podotherapeut, vaak ook wel (onterecht) podoloog genoemd. Maar ook bij klachten gerelateerd aan de algehele houding of zelfs hoofdpijnklachten kan een podotherapeutische behandeling van pas komen. Podo Services benadert uw voetklachten daarom vanuit het gehele lichaam en streeft zo naar een oplossing toe. Daarmee is Podo Services uw adres voor podotherapie in Enschede.

Wat is een podotherapeut?

Een podotherapeut is een zorgprofessional op het gebied van houdings- en bewegingsklachten die de voet als uitgangspunt neemt. Dat wil zeggen dat de podotherapeut alle specifieke voetklachten onderzoekt en behandelt, maar ook klachten die voortvloeien uit een verkeerde stand van de voeten. Het kan hier dus gaan om klachten van ingegroeide teennagels tot hoofdpijnklachten die voortkomen uit een verkeerde statiek (evenwicht/balans). Bij podotherapie wordt getracht uw klachten te verminderen via op maat gemaakte hulpmiddelen en/of behandelingen.

Iedere podotherapeutische behandeling wordt gestart met een uitgebreid vraaggesprek en een houdingsgericht onderzoek. Hierbij wordt gekeken naar de algemene staat van de huid, de complete houding en vervolgens naar eventuele belemmeringen in de beweging. Ook kijkt de podotherapeut gericht naar de schoenen die u draagt. Vervolgens zal de behandeling worden bepaald.  De kosten verschillen per behandeling en het is bovendien afhankelijk van uw verzekering wat uw eigen bijdrage is. Uw therapeut kan u hier tijdens de afspraak eventueel een indicatie van geven.

De behandelingen van Podo Services

U kunt terecht voor bijvoorbeeld de volgende podotherapeutische behandelingen en middelen:

  • Voet- en/of wondbehandeling
  • Een diabetesscreening
  • Taping en/of verband
  • Ortheses (hulpmiddelen)
  • Nagelbeugels volgens de Ross-Fraser-techniek
  • Podotherapeutische inlays/steunzolen
  • Schoenadvies
  • Belasting- en belastbaarheidsadvies
  • Overige adviezen omtrent uw voeten houding

De service van Podo Services

Uw podotherapeut van Podo Services spant zich te allen tijde in om zorg op maat te leveren. Om dit gemakkelijker te maken, zijn de lijntjes kort. U bent zo direct bij de therapeut die u moet hebben. Ook bestaat er een nauwe samenwerking met andere relevante zorgprofessionals zoals fysiotherapeuten, (medisch) pedicures, orthopeden en orthopedisch schoenmaker, zodat u op efficiënte wijze kan worden doorverwezen wanneer dit nodig is.

Bovendien kunt u rekenen op extra services naast podotherapie, waaronder het laten aanmeten van veiligheidsschoenen met steunzool. Hiermee kunt u zonder klachten aan het werk, maar beschikt u nog wel over gecertificeerde schoenen. Dit certificaat is belangrijk bij ongevallen. Daarnaast biedt Podo Services de unieke mogelijkheid tot een avondspreekuur aan. Wanneer u bijvoorbeeld fulltime werkt, kunt u ervoor kiezen een afspraak te maken tijdens dit spreekuur dat altijd op dinsdagavond plaatsvindt. Zo kunt u toch terecht voor uw behandeling.

Sinds 1 januari 2012 is de directe toegankelijk podotherapie (DTP) van kracht. Dat houdt in dat u geen verwijzing van huisarts of specialist meer nodig heeft. Echter, wanneer u zonder verwijzing komt, moet de podotherapeut een DTP-screening uitvoeren. Deze screening heeft tot doel om te bepalen of u wel op de juiste plek bent voor uw klachten.

Wanneer de podotherapeut bepaalt dat u op de juiste plaats bent en de klachtenwaarschijnlijk wel door de podotherapeut behandeld kunnen worden, zal er een compleet onderzoek worden uitgevoerd.

Wanneer de podotherapeut echter bepaalt dat er misschien meer aan de hand is dan wat de podotherapeut alleen kan oplossen, dan wordt u naar uw huisarts of behandelend specialist gestuurd om alsnog een verwijzing te halen.

Wilt u een (eerste) afspraak maken?  Dan kunt u bellen naar tel. 085-888 5793. Met vragen kunt u tevens een e-mail sturen: info@podoservices.nl. Ook kinderen en bedrijven kunnen terecht voor podotherapie. Podo Services helpt u graag verder in Enschede.