Podo Services helpt uw houding te verbeteren

Hebt u last van rugpijn, schouderpijn, heupklachten of nekklachten? U zou het niet zeggen, maar de oorzaak kan bij de voeten liggen. Een verkeerde voetstand kan namelijk leiden tot klachten elders in het lichaam; zelfs hoofdpijn. Uw podotherapeut van Podo Services onderzoekt uw klacht(en) grondig en bepaalt vervolgens of zij iets voor u kan betekenen. Zo kan de voetspecialist u helpen uw houding te verbeteren in Enschede.

Zere nek? Kijk eens naar uw voeten!

Uw algehele lichaamshouding begint aan de basis: bij de voeten. Is er iets mis met de stand van de voeten of is bijvoorbeeld het ene been langer dan het andere, dan heeft dit gevolgen voor de volledige lichaamshouding. Waar een fysiotherapeut u ACTIEF helpt, via oefeningen, kan de podotherapeut u hierbij helpen via ondersteuning. Hulpmiddelen (ortheses) worden ingezet om de voeten te ondersteunen en zo de houding te optimaliseren.

In het geval van het eerder genoemde verschil in beenlengte, kan het bijvoorbeeld zo zijn dat uw lichaam dit niet zelf corrigeert. Dit leidt mogelijk tot rugklachten en zelfs schouderklachten. U kunt de klachten aanpakken met rugoefeningen, maar soms kan een verhoging in de zool al een wereld van verschil maken en de verkeerde houding verbeteren. De fysiotherapeut is dan niet meer nodig. Het omgekeerde kan overigens ook voorkomen; Podo Services onderhoudt nauw contact met collega-zorgprofessionals, zodat u indien nodig kunt worden doorverwezen naar een andere specialist.

Middelen om de houding te corrigeren

Een veelgebruikt middel is de steunzool. Hiermee wordt de voetstand gecorrigeerd om zo te proberen de last van uw nek of last van uw schouder te verminderen. Soms is echter het behandelen van een voetklacht zoals likdoorns al voldoende om de manier van lopen aan te passen. U kunt dus voor veel verschillende behandelingen terecht bij uw podotherapeut.

Maak op eenvoudige wijze een afspraak via de webagenda. Daarnaast is de praktijk in Enschede telefonisch bereikbaar via tel. 085-888 5793. Hebt u vragen over de praktijk en/of de mogelijkheden voor het verbeteren van uw houding door de podotherapeut? Dan kunt u ook mailen naar info@podoservices.nl. Podo Services komt spoedig bij u terug.