Podo Services ontwikkelt steunzolen op maat

Steunzolen zijn een veelgebruikte manier om te proberen klachten in de voet of elders in het lichaam te verhelpen. Klachten door een doorgezakte voet kunnen ermee verminderd worden, maar ook een verkeerde houding of verschil in beenlengte wordt gecorrigeerd met deze op maat gemaakte inlegzolen. Via grondig onderzoek ontwikkelt uw podotherapeut de zooltjes die uw lichaam waar mogelijk ondersteunen. Voor steunzolen in Enschede klopt u daarom aan bij Podo Services.

Veiligheid begint bij de zool

Zoals gezegd is de steunzool een veelgebruikt hulpmiddel. De voetstand wordt gecorrigeerd door middel van een binnenzool die volledig op maat wordt gemaakt. Zo kunt u de houding corrigeren via de voet. Een verschil in beenlengte kan worden gecompenseerd en soms kan zelfs een verkeerde teenstand ermee worden verholpen. Steunzolen kunnen zelfs een positieve invloed hebben op rug- en nekklachten.

Maakt u gebruik van veiligheidsschoenen? Dan kunt u niet zomaar steunzolen laten aanmeten. Op veiligheidsschoenen rust een certificering en wanneer u een andere of extra zool plaatst, kan het zijn dat het certificaat niet meer geldig is. Om te voorkomen dat u daarom zelf aansprakelijk bent in het geval van een ongeval, dient u speciale veiligheidsschoenen te laten aanmeten. U kunt deze aanschaffen bij Podo Services. Er zijn verschillende modellen aanwezig in verschillende maten, zodat u gerust een en ander kunt passen. Vervolgens gaat uw podotherapeut aan de slag met het ontwikkelen van de speciale binnenzool. Zo kunt u veilig én vrij van klachten aan de slag.

Optimale ondersteuning

Podo Services spant zich graag in om uw steunzolen vakkundig te ontwikkelen. Via een 3D-model van uw voet wordt vervolgens een zool gemaakt. Hierin kunnen vervolgens extra correcties worden aangebracht, zoals een verhoging, zodat u profiteert van optimale ondersteuning en comfort.

Maak een eerste verkennende afspraak via de webagenda of door te bellen naar tel. 085-888 5793. Vragen kunt u ook stellen via info@podoservices.nl. Podo Services in Enschede helpt u graag aan de juiste steunzolen.