Ga voor de voetverzorging van Podo Services

Bij Podo Services kunt u terecht voor podotherapeutische voetverzorging in Enschede. U kunt denken aan het verwijderen van eelt en likdoorns, het verhelpen van ingegroeide teennagels of het behandelen van scheve tenen. Maar ook voor een speciale voetbehandeling bij diabetes of voor het aanmeten van steunzolen bent u bij Podo Services aan het juiste adres. Uw allround podotherapeut.

Een scala aan behandelingen

Podotherapeutische voetverzorging is bijzonder breed. Het varieert hier van pedicurebehandelingen tot het verzorgen van drukontlasting bij wondjes. Een greep uit de mogelijke voetbehandelingen bij Podo Services in Enschede:

  • Eelt weghalen
  • Likdoorns verhelpen
  • Kalknagels behandelen
  • Ingegroeide nagels behandelen, bijvoorbeeld met een nagelbeugel
  • Het rechtzetten of beschermen van scheve tenen door middel van een orthese (hulpmiddel)
  • Het bevorderen van de genezing van wondjes door middel van drukontlasting
  • Taping om het gewricht te ontlasten

Sommige van deze behandelingen, zoals taping en drukontlasting, worden ook wel ingezet ter overbrugging. Denk aan een situatie waarin u steunzolen heeft laten aanmeten, maar nog even moet wachten tot deze klaar zijn. In de tussentijd kunnen deze behandelingen de klachten iets ‘opvangen’.

De diabetische voet

Sinds 1 januari 2016 is de podotherapeut verantwoordelijk voor het regisseren van de zorg voor een diabetesvoet. De podotherapeut voert de eerste screening uit om te bepalen wat de risicofactoren zijn. Wat voorkomt is bijvoorbeeld dat de doorbloeding vermindert of dat het gevoel in de voet afneemt. Dit zijn gevaarlijke klachten. Soms kan bij diabetes een pedicurebehandeling al volstaan, soms moet de cliënt worden doorverwezen naar het ziekenhuis. Podo Services begeleidt u hierbij persoonlijk, zodat u weet waar u aan toe bent. Diabetes is immers al onhandig genoeg.

Uw podotherapeut vertelt u graag meer over de mogelijkheden voor behandeling. Een eerste afspraak maakt u via de webagenda of, indien u dat prettiger vindt, telefonisch via tel. 085-888 5793. Met vragen kunt u ook een e-mail sturen naar info@podoservices.nl. U ontvangt spoedig een reactie.

 

Producten

Podo Services Biedt u de mogelijkheid voetverzorgingsproducten in de praktijk aan te schaffen. Wij werken met de lijnen van Gehwol. Deze lotions en crèmes trekken zeer snel in en laten geen plakkerige laag achter op de huid. Alle producten zijn geschikt voor ieder voettype, waaronder ook de diabetische voet.