Podo Services helpt u ook op het werk

Bij veel bedrijven is het dragen van veiligheidsschoenen verplicht. Deze veiligheidsschoenen voldoen aan de EN ISO 20345:2011 (CE EN-345) norm.
Veiligheidsschoenen zijn er in verschillende soorten:

S1: met een veiligheidsneus en antistatisch
S1P: met een veiligheidsneus en een onpenetreerbare tussenzool
S2: als S1, met verhoogde waterresistentie
S3: met een veiligheidsneus, een onpentereerbare tussenzool en antislipprofiel
S4: als S1, maar dan gemaakt van kunststof, dus waterdicht
S5: Als S3, maar dan gemaakt van kunststof, dus waterdicht

 

Diverse schoenen zijn ook in de variant ESD verkrijgbaar.

 

Wat veel mensen niet weten is dat wanneer er in een veiligheidsschoen iets verandert, doordat er bijvoorbeeld een inlegzool ingelegd wordt, de ISO veiligheidsnorm vervalt. Bij het vervallen van deze norm bent u zelf volledig aansprakelijk bij bijvoorbeeld een bedrijfsongeval. 

 

Er zijn diverse soorten veiligheidsschoenen waarin wel een aanpassing gedaan kan worden door een podotherapeut zodat de certificering wel behouden blijft.

Middels het nieuwe Secosol-concept kunnen we in meer dan 40 merken veiligheidsschoenen steunzolen maken waarbij de combinatie steunzool-veiligheidsschoen gecertificeerd is.

Kijk in het onderstaande overzicht of uw merk schoen er tussen staat. Mocht dit het geval zijn, dan kunnen we dus ook voor u zolen in de schoenen maken.

Staat uw merk er niet tussen? Geen probleem: er zijn andere mogelijkheden om toch certificering te behouden. 

Heeft u een Diadora Utility schoen? Dan is het in de onderstaande situaties ook mogelijk om steunzolen te dragen, zelfs zonder verdere protocollen!

 

De Diadora Run (High en Low variant, zowel S3 als S1P)

De Diadora D-Jump (High en Low variant S3)

De Diadora Glove Tech.

 

Algemene kennisgeving aansprakelijkheid:

 

Podotherapeutische zolen voor veiligheidsschoenen

Wanneer er inlegzolen / steunzolen in veiligheidsschoenen worden gelegd, dan wijken ze af van de geteste norm (geharmoniseerde norm EN-ISO 20344:2011).

Hiermee vervalt de aansprakelijkheid van de leverancier, met alle risico’s voor werkgever en werknemer. De verzekeraar zal in dat geval bij een ongeval niet uitkeren.

 

Vanwege de aanscherping van de SWZ, is het voor Podo Services niet lager toegestaan om ‘gewoon’ vervaardigde zolen te verstrekken voor veiligheidsschoenen.

Er zijn diverse leveranciers van werkschoenen die de mogelijkheid bieden om via aangepaste manieren de combinatie van werkschoen met steunzool gecertificeerd te houden. Deze zolen vallen daarmee niet onder de ‘gewone’ zolen.

 

Podo Services is niet aansprakelijk, indien de cliënt toch besluit de ‘gewone’ inlegzolen / steunzolen te dragen in zijn/haar veiligheidsschoenen.