Ga voor de voetverzorging van Podo Services

Bij Podo Services kunt u terecht voor podotherapeutische voetverzorging in Enschede. U kunt denken aan het verwijderen van eelt en likdoorns, het verhelpen van ingegroeide teennagels of het behandelen van scheve tenen. Maar ook voor een speciale voetbehandeling bij diabetes of reuma.

Een scala aan behandelingen

Medische voetverzorging is bijzonder breed. Het varieert hier van pedicurebehandelingen tot het verzorgen van drukontlasting bij wondjes. Een greep uit de mogelijke voetbehandelingen bij Podo Services in Enschede:

  • Eelt weghalen
  • Likdoorns verhelpen
  • Kalknagels behandelen
  • Ingegroeide nagels behandelen, bijvoorbeeld met een nagelbeugel
  • Het rechtzetten of beschermen van scheve tenen door middel van een orthese (hulpmiddel)
  • Het bevorderen van de genezing van wondjes door middel van drukontlasting
  • Taping om het gewricht te ontlasten

Sommige van deze behandelingen, zoals taping en drukontlasting, worden ook wel ingezet ter overbrugging. Denk aan een situatie waarin u steunzolen heeft laten aanmeten, maar nog even moet wachten tot deze klaar zijn. In de tussentijd kunnen deze behandelingen de klachten iets ‘opvangen’.

De Risicovoet

Sinds 1 januari 2023 is de podotherapeut verantwoordelijk voor het regisseren van de zorg voor een risicovoet. De podotherapeut voert de eerste screening uit om te bepalen wat de risicofactoren zijn. Wat voorkomt is bijvoorbeeld dat de doorbloeding vermindert of dat het gevoel in de voet afneemt. Dit zijn gevaarlijke klachten. Soms kan bij bijvoorbeeld diabetes een pedicurebehandeling al volstaan, soms moet de cliënt worden doorverwezen naar het ziekenhuis. Podo Services begeleidt u hierbij persoonlijk, zodat u weet waar u aan toe bent. Diabetes en andere chronische aandoeningen zijn immers al onhandig genoeg.

Uw podotherapeut en medisch pedicure vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor behandeling. Een eerste afspraak maakt u telefonisch via tel. 085-888 5793. Met vragen kunt u ook een e-mail sturen naar info@podoservices.nl. U ontvangt spoedig een reactie.

 

Producten

Podo Services Biedt u de mogelijkheid voetverzorgingsproducten in de praktijk aan te schaffen. Wij werken met de lijnen van Gehwol. Deze lotions en crèmes trekken zeer snel in en laten geen plakkerige laag achter op de huid. Alle producten zijn geschikt voor ieder voettype, waaronder ook de diabetische voet.